SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

kiełki pszenicy właściwości

  • [...] chleb z kiełków pszenicy, żytni, sojowy, wafle ryżowe, makaron ryżowy, żytni i orkiszowy. Warzywa: brokuły, buraki, bakłażan, kalafior, kapusta włoska, jarmuż, kiełki lucerny, ogórki, pasternak, słodkie ziemniaki, gorczyca, pietruszka, seler . Owoce: ananas, figi suszone i świeże, śliwki, cytryna, grejpfruty, winogrona, wiśnie, [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-10-06 12:36:27 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • ciekawostki

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Kiełki dodają zdrowie i urody Są niezwykle cennym źródłem witamin i składników mineralnych. Smaczne, niskokaloryczne kiełki bardzo łatwo można wyhodować w domu. Warto, więc włączyć je do wiosennego jadłospisu. W kuchni dalekowschodniej skiełkowanie ziarna zbóż i roślin strączkowych jadane są od wieków i wchodzą w skład wielu tradycyjnych [...]

    Odpowiedzi: 372 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-04-26 11:22:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Substancje odżywcze mózgu

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] tłuszczu, białka i węglowodanów. Cholina - należy do grupy witamin B. W mózgu jest przetwarzana na neuroprzekaźnik, acetylocholinę. Produkty roślinne bogate w cholinę: kiełki pszenicy, orzeszki ziemne, masło z orzeszków ziemnych, mąka pszenna pełnoziarnista, biały ryż, orzechy Pecan, kapusta, kalafior, cieciorka, soczewica, soja, groch. [...]

    Odpowiedzi: 127 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-11-08 23:34:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • stan umyslu

    Post
    Odżywki i suplementy

    [...] tłuszczu, białka i węglowodanów. Cholina - należy do grupy witamin B. W mózgu jest przetwarzana na neuroprzekaźnik, acetylocholinę. Produkty roślinne bogate w cholinę: kiełki pszenicy, orzeszki ziemne, masło z orzeszków ziemnych, mąka pszenna pełnoziarnista, biały ryż, orzechy Pecan, kapusta, kalafior, cieciorka, soczewica, soja, groch. [...]

    Odpowiedzi: 77 Ilość wyświetleń: 14370 Data: 2002-11-05 18:05:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] dynia, endywia, fasola, fasola czerwona, grejpfrut, groch, groszek zielony, grzyby, imbir korzeń, indyk, jabłka, jagnięcina, jajka, jeżyny, kapusta kiszona, karczochy, kiełki fasoli, kiełki lucerny, kiełki pszenicy, kiwi, kraby, krewetki, kukurydza, kurczak, limonki, łosoś, łupacz, makrele, maliny, mandarynki, mango, masło, mąka gryczana, [...]

    Odpowiedzi: 621 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-01 21:38:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kompendium witamin i minerałów

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] może powodować: zmęczenie bóle głowy osłabienie mięśni zaburzenia widzenia Źródła witaminy D Witamina E powstaje tylko w roślinach. Jej naturalnym dostawcą są kiełki pszenicy, całe zboża, zielone warzywa liściaste jak sałata, szpinak oraz kapusta, czosnek, orzechy, awokado oraz oleje roślinne. Należy pamiętać o tym, że oleje [...]

    Odpowiedzi: 61 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-11-13 16:08:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • KULINARIA 35+

    Post
    Po 35 roku życia

    [...] tych, które mamy akurat. Najlepiej sprawdza się mieszanka otrąb żytnich i owsianych. Powyższą bazę omleta możemy również wzbogacić np. o: płatki owsiane górskie – 1 łyżka kiełki pszenicy – 1 łyżka Inne dodatki wraz z proponowaną ilością: siemie lniane (polecam szczególnie jako stały dodatek) – 1 łyżka pestki dyni – 1 łyżka migdały w płatkach [...]

    Odpowiedzi: 116 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-24 20:15:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Niebakteryjne zapalenie prostaty - dieta

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] (witamina A, C, E) szczególnie polecane są: brukselka, pomidory, kapusta, zielona i czerwona papryka, szpinak, szparagi, truskawki. Produkty bogate w cynk to: fasola, kiełki pszenicy, groch, orzechy, cebula, drożdże. Witaminy B6, B12, C, kwas foliowy oraz żelazo powinny być dostarczane organizmowi wraz z żywnością, ponieważ zapobiegają [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 4381 Data: 2014-08-08 20:20:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Bardzo duże ilości owoców i błonnika w diecie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] dla wątroby i w takich przypadkach najlepiej podawać je w postaci gotowanej na parze. Ale to są przypadki szczególne, które trzeba rozpatrywać indywidualnie. Również kiełki rzodkiewki wykazują bardzo korzystne działanie na wątrobę. Hodowla kiełków jest banalnie prosta. Wystarczy duży słoik gaza/jakaś drobna siatka + gumka do przytrzymania [...]

    Odpowiedzi: 47 Ilość wyświetleń: 15120 Data: 2017-10-25 05:29:21 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna dla siostry :D

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] szparagowa, buraki, cebula, szpinak, brukselka, kapusta, kalafior, por, dynia, cukinia, seler, bakłażan, pieczarki, sałata, ogórek, rzodkiewki, koperek, czosnek, czosnek, kiełki, dymka, cykoria), owoc awokado, otręby, miód, wędliny, zioła. Przykład: Śniadanie: Duża kiść winogron. Obiad: Makaron z sosem z oliwy z oliwek, czosnku, bazylii, [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 9508 Data: 2007-04-09 15:58:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kompendium witamin i minerałów

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] witaminy B6 są produkty zbożowe i ziemniaki (pirydoksyna) oraz mięso i wędliny (pirydoksal i pirydoksamina). Szczególnie bogate w pirodyksynę są: wątróbka, ziarna soi, kiełki pszeniczne, orzechy włoskie, ryby, banany, szpinak, awokado, mąka pełnoziarnista, drób Pozdrawiam <==Dezir==> PumpingIron.w.interia.pl -==PINGwin pOWERed==-

    Odpowiedzi: 61 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-11-13 16:08:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Obróbka termiczna pokarmów

    Post
    Odżywki i suplementy

    [...] sałaty posiada małą aurę, na 0,5 cala, zielonego koloru, co stanowi średnią jakość żywej żywności. Ta sama sałata po ugotowaniu nie posiada aury, a więc i energii. Surowe kiełki słonecznika i młoda trawka pszenicy mają dużą aurę na 2 stopy o kolorach złotym, białym i fioletowym. Po ugotowaniu jednak nie posiadają aury. Surowe mięso ma brązową [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 10581 Data: 2004-05-13 17:01:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)